De Canon van de Telecommunicatie.

Met de uitgave van het eerste Canon der Vaderlandse Geschiedenis is de facto een soort standaard gezet; in een vijftigtal 'vensters' worden relevante gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis beschreven.

Binnen de sTEN wordt sinds 2014 gewerkt aan samenstellen en publiceren van de Canon van de Telecommunicatie, waarin de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de telecommunicatie in Nederland worden beschreven. Ook hier is het doel om de telecommunicatie geschiedenis in maximaal 50 vensters te beschrijven. De publicatie gaat via een eigen website.

De website waar de canon kan worden ingezien staat sinds 2015 online ( www.telecomcanon.nl ). Van 38 vensters die op de website staan zijn er nu (juni 2019) 17 gereed. Van de overige 21 is alleen de titel gegeven. Achter de schermen zijn een aantal schrijvers bezig met het invullen van deze nog niet gepubliceerde vensters. Voor een zevental vensters hebben zich binnen de sTEN nog geen schrijvers gemeld.

 

Lezers van deze bijdrage worden van harte uitgenodigd om met ons mee te denken, om eventueel thema's / vensters aan te reiken of anderszins het initiatief te verrijken. Reacties zijn meer dan welkom via ons contact formulier.

Visitors Counter

159483
VandaagVandaag38
GisterenGisteren91
Deze  WeekDeze Week38
Deze MaandDeze Maand1429
Alle DagenAlle Dagen159483

Laatste Nieuws

Tentoonstelling bij Stichting CDV&T in Duivendrecht

Op zaterdagen in november en december 2019 is bij Stichting Centrum voor Duitse Verbindings- en Aanverwante Technologieën (CDV&T) in Duivendrecht alweer voor de 3e keer een tentoonstelling over geheime communicatie. Dit in samenwerking met het Crypto Museum. Deze keer onder de titel Secret Communications 3.

De hoofdthema's zijn deze keer:

Lees meer...

Nieuwe versie CTE code

Het systeem dat de sTEN deelnemers samen hebben opgezet om elkaars collecties te kunnen vergelijken kreeg de naam Classificatie Telecommunicatie Erfgoed, kortweg CTE.

Lees meer...